Grönängens Kaninuppfödning

Paradisets en Sfinx för Osiris

Fler bilder på Siri finns här

Smeknamn: Siri
Födelsedatum:  7 maj 2008
Ras: Sverigehare (25% Belgisk hare, 25% dvärghare, 50% engelsk sheck)
Färg: Järngrå (mörk!), genkod A_BeBC_DdGg y?
Kön: Hona
Vikt: ca 2,1 kg
Uppfödare: Maria Segedi
Klassning:
Rak: Lätt, två pinnar
Krok: Lätt, en pinne
Längd: Ej elit (aldrig testat)
Höjd: Ej elit (aldrig testat)


Våren 2009 hjälpte jag till att över internet färgbestämma några kaniner och fick då även se bilder på en släkting till dessa. Den släktingen fastnade jag för direkt, en otroligt läcker, hartypad, till synes svart kanin. Denna kanin var Siri.
Några månader senare såg jag att Maria skulle sälja sina kaniner och däribland Siri. Jag mailade direkt och anmälde mitt intresse men var tvungen att avvakta för att se om Sassa fick några ungar eller inte, eftersom det var avgörande för om jag skulle ha plats.

Sassa gick tom och efter lite letande efter transporthjälp kom Siri äntligen hit förra sommaren!
Hon är minst lika läcker som på bilderna, slank kropp, lagom stor och uttrycksfulla ögon. Hon är väldigt trevlig att ha att göra med och nyfiken på allt. Hon är dock inte rädd eller skygg. Siri är en riktig personlighet och har det mesta i harväg; snygg buklinje, fint smalt huvud och kort, blank päls.

Siri är väldigt välhanterad och har lärt sig hoppa ordentligt, men är knappt tävlad innan hon kom hit. Nu har vi varit ute på några tävlingar och fler ska det bli! Hon är en dröm att hoppa och nu har även pinnarna börjat ramla in. Vi börjar komma underfund med varandra och jag inser att hon vill vara helt ostörd när hon hoppar även om jag vill korrigera. Hon är alltid koncentrerad och gör sitt bästa, hoppar med lagom fart och snygg stil. I krokbanefinalerna lär hon sig banan utantill så då är det bara för mig att hänga med!

Under 2010 har Siri fått två kullar. Den första planerad, den andra planerade hon själv. Nu ska vi ägna oss åt hoppning och klickerträning ett tag. Om allt går som det ska blir det en till kull efter Siri men först år 2012.

 Avkommor
Trädkullen, födda 100427
e. Vittervinge

Fjärilskullen, födda 100618
e. Söderskogens Professor Balthazar