Grönängens Kaninuppfödning

Grönängens Quercus

Fler bilder på Quercus finns här.

Smeknamn: Quercus
Födelsedatum: 27 april 2010
Ras:
Sverigehare (engelsk sheck/belgisk hare/dvärghare/vädur)
Färg: Viltgrå rödförstärkt med japantecken, genkod A_BbjCCD_Gg
Kön: Hane
Vikt: ca 2,6 kg (7½ mån)
Uppfödare: Egen
Klassning:
Rak: Lätt
Krok: Lätt
Längd: Ej elit (för ung)
Höjd: Ej elit (för ung)

Quercus kommer från Siris första kull där han var ensam hane. Tanken var att han skulle säljas, men han blev kvar och till slut har jag fått inse att jag fäst mig alldeles för mycket vid denna härliga kille! Så om inte drömhemmet plötsligt dyker upp får han stanna, jag har slutat annonsera...

Framförallt är det Quercus temperament som jag älskar. Han är min kelkanin! Kommer alltid fram och ska ha puss och klapp när man kommer ut. Vill alltid ha uppmärksamhet och när han är ute i sele klättrar han ständigt på mina ben och försöker hoppa upp i knät. Han är inte snuskig eller rädd utan bara väldigt kelig. Otroligt charmigt till vardags, mindre uppskattat på hoppbanan så där försöker jag lära honom att det är hoppning som gäller och kel tar man senare. 

När det kommer till hoppningen är han duktig. Han har kapacitet och snygg stil, men är som sagt lite mattekär och inte den snabbaste... Men han gör framsteg och med mer rutin kommer det nog bli riktigt bra!

Utseendemässigt är han också riktigt fin. Färgen är visserligen inte godkänd för utställning, men otroligt läcker! Kul med japananlag också. Exteriört är han lite grov (det syns att han har vädur i sig) men ändå ganska hartypad. 

Jag kan tänka mig låna ut Quercus till passande honor i framtiden när han blivit lite mer meriterad. Ser honom gärna i sverigehare-avel! Vid intresse, maila gronangens@yahoo.se