Grönängens Kaninuppfödning

Grönängens Picea

Smeknamn: Pea
Födelsedatum:
27 april 2010
Ras: Sverigehare (korsning Belgisk hare, dvärghare, engelsk sheck och vädur)
Färg: Järngrå, A_Be_C_D_Gg ev. anlag för japan och blått
Kön: Hona
Vikt: ca 2 kg (7½ mån)
Uppfödare: Egen
Klassning:
Rak: Lätt
Krok: Lätt
Längd: Ej elit (för ung)
Höjd: Ej elit (för ung)

Pea behålls ur min första kull på fyra år. Hon tillhör den första kullen sverigeharar födda här och är snyggast i kullen med stramast öron, slankast kropp och kortast päls.
Till temperamentet så är hon en kaxig dam som vet vad hon vill! Hon har hela tiden utvecklats jättefint och fortsätter bli bättre och bättre.
Envisheten är nu som bortblåst efter att ha jobbat med henne ett tag. Hoppningen (precis som allt annat) fungerar i princip problemfritt. Hon har fin stil, bra fart och har inga problem med att förstå hur hinder ska övervinnas. Inte heller problem med vissa hindertyper (tex långa hinder eller rätuppstående). Dock slarvar hon lite för mycket men om jag bara tar mig iväg på lite fler tävlingar ska vi nog få ordning på det också!

Hemma är hon en social och glad tjej som gärna springer lös på balkongen och kommer och kikar vad jag gör när jag pysslar där ute. Hon bor tillsammans med mamma Siri då de funkar väldigt bra ihop, men när hon paras kommer hon få bo själv.

Det ska bli spännande att se hur denna lilla tjej utvecklas i fortsättningen! Jag har stora förhoppningar på henne både som hoppkanin och inom sverigehareaveln. Pea kommer få sin första kull sommaren 2011 om allt går som det ska.